Side 1 af 54

PLAKATER

Indlæg: lør 7. jul 2007 08:40
af Jack J
Der har her på det seneste været indlæg om plakater og så var det jeg lige ville høre jer andre, om hvodden og hvorledes! :D

De af jer, der køber mange (ahm, Diabolik), hænger I rent faktisk nogen af dem op eller kommer de ned i hemmelige skuffer og foldere eller hvad?

Og det der med at hænge op, jeg går ud fra I ikke bare bruger den gamle teenageværelsesmetode med klisterbånd, ha ha. Men indrammer I eller bruger de dersens hænge-holdere (eller hvad de nu hedder)?? Og får I dem ligefrem indrammet af proffe folk, eller køber selv rammer (i Bilka)??

Jeg købte iø nogle posters af en i Pakistan (bl.a. den forneden), men det er lidt foruroligende, for butikken har repareret små ridser i dem med meget små stykker tape! Nu er sagen jo den med tape (igen trækkes der her fra erfaringerne fra teen-værelset), at efter en årrække, så trækker limen igennem papiret og gør det nærmest gennemsigtigt. Hvad skal man gøre, er der nogen nem måde at få det af på, eller skal man bare lade det sidde? Måske det er special-tape, der er brugt (men så på den anden side: det kender de sikkert ikke til i Pakistan [ja, stereotypisk fordom, so sue me, LOL]). Og selv om den gode Diabolik nok ikke vil ud med, hvad alle spaghettierne har kostet (ud over hele og halve månedslønne), så ku det være sjovt at høre, hvor meget nogle af jer andre har spyttet i kassen for så'n et farvelagt stykke papir :roll:
Jeg kommer ikke højere end en 150 kr. (for Lady T-plakaten, de andre var betydeligt billigere).
Billede
Jack


-

Indlæg: lør 7. jul 2007 15:39
af Morbid Angel
Fin tråd, jeg har også tænkt mig at få tag i nogle plakater, helst italian crime eller spaghetti western, ville også gerne have nogle gode steder man kan købe disse ting, eventuelt nogle gode ebay forhandlere eller webshops, jeg kan også til nød gå med til reprint af disse plakater, hvis der er nogen som forhandler sådanne.

Mvh

MA

Re: PLAKATER

Indlæg: lør 7. jul 2007 16:44
af Nicolai
Jack J skrev:Der har her på det seneste været indlæg om plakater og så var det jeg lige ville høre jer andre, om hvodden og hvorledes! :D

De af jer, der køber mange (ahm, Diabolik), hænger I rent faktisk nogen af dem op eller kommer de ned i hemmelige skuffer og foldere eller hvad?

Og det der med at hænge op, jeg går ud fra I ikke bare bruger den gamle teenageværelsesmetode med klisterbånd, ha ha. Men indrammer I eller bruger de dersens hænge-holdere (eller hvad de nu hedder)?? Og får I dem ligefrem indrammet af proffe folk, eller køber selv rammer (i Bilka)?


Og hvis I får dem indrammet, er der så nogen af jeres plakater, der betyder så meget for jer, at I ligefrem får dem indrammet på syrefri baggrund?! Personligt hælder jeg mest til af få mine plakater indrammet - tør sgu ikke rigtig hænge dem op med tape eller lignende (selv om, Jack, der findes jo dobbeltklæbende tape, der kan fjernes meget let og (næsten) ikke efterlader mærker - kan ikke huske hvilket mærke jeg selv bruger (er britisk) men er lige faldet over dette: http://www.easytech.dk/p/13476 ) - dog skal det siges at mht. tape hænger jeg kun dem op, som ikke har nogen særlig betydning for mig.

Nu køber jeg dog stort set ikke nogen... har ganske enkelt ikke plads til dem og synes det er synd og skam, hvis de bare ligger gemt af vejen. Hvilket de fleste desværre gør hos mig :(

PS: Hvad fanden er en hænge-holder? ;) Er aldrig stødt på fænomenet før...

Indlæg: lør 7. jul 2007 16:45
af Thomsen
Jeg har en pæn samling plakater fra midt-80'erne til start-90'erne, som jeg købte i den lokale biograf, da jeg boede i Sønderborg. Det er alt fra B-film med Chuck Norris, over mainstreamunderholdning som Ghostbusters, Templets forbandelse, Predator til det mere "smalle" som Eraserhead. Kort sagt så følger de nok min personlige udvikling meget godt.

Jeg er kun lige begyndt at købe igen, og her køber jeg udelukkende efter det, jeg gider at have op at hænge. Jeg køber sjældent danske plakater, fordi de få steder, der sælger dem, simpelthen er for dyre. I stedet søger jeg på titler på eBay.

Mit bedste køb har nok været den danske plakat fra Kurosawas Rashomon - Dæmonernes port, som jeg fik fra www.plakatforretningen.dk (rimeligt prisniveau, god service) for sølle 150kr i perfekt, ubrugt og rullet stand.

Mine dyreste køb har været den danske plakat fra Rumrejsen år 2001, som jeg betalte det vanvittige beløb af 1500kr (!) for - langt mere, end jeg nogensinde ville have troet, jeg kunne få mig til at give for sådan noget. Men jeg elsker filmen, plakaten var i virkelig god stand, og jeg er aldrig stødt på den før. Paradoksalt nok, så fandt jeg den igen et par dage efter på den amerikanske www.filmposters.com til $175. Med porto og en evt. toldafgift ville den dog ryge op i næsten samme prisleje.

Næstdyreste har været den franske originale affiche (120-160cm) til Georges Franjus gyser Les yeux sans visage (Eyes Without a Face, 1959) som jeg måtte give €190 for. Men den er i fantastisk stand, godt nok foldet, men det er standard for franske plakater af den størrelse.

Mit seneste rigtigt gode køb er den originale, amerikanske 1-sheet fra Cronenbergs Videodrome. Den er ikke så sjælden og sælges typisk for ca. 500kr i okay, foldet stand. Jeg fik min for £35 på eBay - og så er den mint, ubrugt og rullet (!). Det sidste er mere sjældent for amerikanske plakater fra før 1990, fordi de dengang normalt blev sendt til biograferne foldet sammen i æskerne med filmrullerne. Rullede eksemplarer fra 1960-1990 er derfor som regel specialbestillinger fra folk på filmselskabet eller stammer fra trykkeriets lager. Der kendes ikke ret mange rullede eksemplarer af den amerikanske 1-sheet fra Videodrome, og min er en ud af fire, der blev solgt i forbindelse med, at den legendariske plakatbutik The Nostalgia Factory blev solgt sidste år. Var lidt bekymret over ægtheden pga. den ret lave pris (burde sælges til det tredobbelte), men har fået den verificeret af den tidligere ejer af Nostalgia Factory.

Mht. indramning, så er jeg kun ved at afsøge mulighederne. Men jeg har bestilt en konservator med speciale i den slags til at restaurere og klæbe min Les yeux sans visage op på lærred for at få det bedste resultat. En god lærredsopklæbning (linen backing) hos en dygtig professionel kan bevare plakaten i mange år, altid gøres om (modsat opklæbning på papir) og forøger gerne værdien tilsvarende. Det er dog en evig diskussion, om man skal lime plakaterne op eller ej. Personligt foretrækker jeg ikke at gøre det, hvis de er rullede.

Billige skifterammer er ofte ikke en mulighed, hvis man køber plakater fra resten af verden, fordi stort set hvert land har sine egne standardmål. Danske plakater er gerne 70x100cm, hvilket nogenlunde følger de amerikanske, men fx. slet ikke de tyske eller franske.

Jeg skal finde nogle scans af de omtalte plakater og lægge dem op.

Indlæg: lør 7. jul 2007 16:49
af Nicolai
Thomsen skrev:Mht. indramning, så er jeg kun ved at afsøge mulighederne. Men jeg har bestilt en konservator med speciale i den slags til at restaurere og klæbe min Les yeux sans visage op på lærred for at få det bedste resultat. En god lærresopklæbning (linen backing) hos en dygtig professionel kan bevare plakaten i mange år, altid gøres om (modsat opklæbning på papir) og forøger gerne værdien tilsvarende.

[. . .]

Jeg skal finde nogle scans af de omtalte plakater og lægge dem op.


En konservator?!! WOW! :shock:

Smid endelig nogle billeder ind af dem! :)

Indlæg: lør 7. jul 2007 17:09
af Thomsen
Nicolai skrev:En konservator?!! WOW! :shock:


Jeg havde egentligt bare tænkt mig at få det gjort hos en rammebutik på Nørrebro, som jeg har fået anbefalet af bl.a. Thure, men efter at have læst lidt om emnet på nettet fandt jeg ud af, at det ikke bare er et spøgsmål om opkæbning på lærred, men også om kvaliteten af opklæbningen. Det skulle være noget mere tricky end opklæbning på syrefrit papir, men holder til gengæld også bedre og kan altid gøres om. Så jeg ledte lidt og fandt en konservator i Humlebæk, der har specialiseret sig i sådan noget. Det onde er, at det kommer til at koste 1000kr alene for opklæbning og restaurering (fjernelse af foldemærker) - og så kommer indramningen oveni. Til gengæld har jeg så også kun et par enkelte plakater, jeg vil ofre så meget på. Og de taber næppe i værdi, hvis jeg skulle finde på at sælge dem igen senere (usandsynligt, men man ved aldrig med kvinders lunefulde humør).

Jeg fandt lige nogle billeder på nettet af både den store 120x160cm plakat fra Les yeux sans visage og den mindre 60x80cm "affichette", som jeg købte samtidigt:


Billede Billede

Indlæg: lør 7. jul 2007 17:11
af henschjell
Mht. køb af plakater. Så er der den hurtige måde, plakat butikker/web-shops, men de er som regel dyre. Den tålmodige måde, QXL, Ebay, osv.
Den hårde måde, Spørge folk, antikvariater, brugt-bikse, markeder, om de har, eller kender nogen der kender nogen.

Vi gir' vel normalt omkring mellem 30 og 200 kr. for en DK plakat,
men har givet op til 500 for et par klenodier. 800 er absolut max.
jeg vil gi´ for DK plakater

De japanske plakater jeg køber, SKAL rammes ind, og op og hænge, ellers var der ingen grund til at købe dem, Regner med at ca. 50 af de Danske skal rammes ind, nogle professionelt andre af mig selv, og så må de gå på tur ophængt.

Tape spørgsmål, kig og spørg her
http://p097.ezboard.com/bstylec

Indlæg: lør 7. jul 2007 17:27
af Nicolai
Thomsen skrev:Jeg havde egentligt bare tænkt mig at få det gjort hos en rammebutik på Nørrebro, som jeg har fået anbefalet af bl.a. Thure, men efter at have læst lidt om emnet på nettet fandt jeg ud af, at det ikke bare er et spøgsmål om opkæbning på lærred, men også om kvaliteten af opklæbningen. Det skulle være noget mere tricky end opklæbning på syrefrit papir, men holder til gengæld også bedre og kan altid gøres om. Så jeg ledte lidt og fandt en konservator i Humlebæk, der har specialiseret sig i sådan noget. Det onde er, at det kommer til at koste 1000kr alene for opklæbning og restaurering (fjernelse af foldemærker) - og så kommer indramningen oveni. Til gengæld har jeg så også kun et par enkelte plakater, jeg vil ofre så meget på. Og de taber næppe i værdi, hvis jeg skulle finde på at sælge dem igen senere (usandsynligt, men man ved aldrig med kvinders lunefulde humør).


Kan man ligefrem fjerne foldemærkerne?! Damn! :shock:

Hvad er det forresten for en rammebutik på Nørrebro, der er tale om? Jeg leder selv efter en af slagsen i øjeblikket, så det ville lune med en anbefalet...

Smukke plakater for øvrigt! Får sgu helt kriller i (penge-)pungen! ;)

Indlæg: søn 8. jul 2007 00:03
af Thomsen
Det med foldemærkerne kommer vist meget an på materialet og standen. Det sværeste skulle være nyere, offset-tryk med glat overflade, fordi foldekanterne forholdsvist nemt krakkelerer og efterlader hvide slidmærker. Man kan sagtens glatte folderne ud, men det er svært at fjerne linjerne fuldstændigt. Normalt vil man stadigt kunne ane, der hvor folderne har været, hvis man står helt tæt på. Jeg har dog set eksempler, hvor udenlandske plakatspecialister har matchet farven og mere eller mindre har malet slidmærkerne over. Den slags skulle dog være virkeligt dyrt, så det er mere noget for dem, der betaler mange tusinder for en original plakat fra Forbidden Planet o.l.

Plakatbutikken, jeg nævnte, hedder "Nørrebros indramning" og ligger på Blågårdsplads 13-15 på Nørrebro. Har kun hørt godt om dem.

Fandt lige et scan af den gamle Rashomon-plakat, jeg snakkede om tidligere:

Billede

Indlæg: søn 8. jul 2007 01:28
af gorzelak
Vil lige anføre et link til R.I.T.Z.E.s plakatsektion med gamle exploitation-posters & lobbycards, i tilfælde af at nogen skulle få lyst til bladre lidt i den:

http://www.die-ritze.com/poster.htm

Re: PLAKATER

Indlæg: søn 8. jul 2007 09:46
af Jack J
Nicolai skrev:(selv om, Jack, der findes jo dobbeltklæbende tape, der kan fjernes meget let og (næsten) ikke efterlader mærker - kan ikke huske hvilket mærke jeg selv bruger (er britisk) men er lige faldet over dette: http://www.easytech.dk/p/13476 ) - dog skal det siges at mht. tape hænger jeg kun dem op, som ikke har nogen særlig betydning for mig.

[...]

PS: Hvad fanden er en hænge-holder? ;) Er aldrig stødt på fænomenet før...


Tak for tippet, men jeg tror jeg er ovre mine klisterbånd-dage :wink:

En "hænge-holder": well, det er vel nærmest en lang klemme, der hænger i enden af en snor, der igen blir holdt fast af et søm i væggen, og som holder fast i toppen af plakaten og med en separat liste-klemme-agtig holder nederest for at undgå plakaten ruller opad. Kan sikkert kun anbefales til billige reproduktioner.

Indlæg: søn 8. jul 2007 09:55
af Jack J
Thomsen skrev:
Mine dyreste køb har været den danske plakat fra Rumrejsen år 2001, som jeg betalte det vanvittige beløb af 1500kr (!) for - langt mere, end jeg nogensinde ville have troet, jeg kunne få mig til at give for sådan noget.

[...]

Næstdyreste har været den franske originale affiche (120-160cm) til Georges Franjus gyser Les yeux sans visage (Eyes Without a Face, 1959) som jeg måtte give €190 for.Først vil jeg genta' hva' Nicolai sagde: En konservator?!! WOW!

Og dernæst: 1500 kr./€190/osv. Hold da helt ferie! Selvom jeg nok synes jeg har en stak coole posters, så har de ikke sammenlagt kostet 1500 kr.! Du må virkelig ku li de film, LOL. Men absolut interessant at høre om. Har du dem så oppe alle sammen eller lader du dem "rotere"?


Jack

Indlæg: søn 8. jul 2007 10:00
af Mads
Jeg køber efterhånden sjældent plakater, har indset at jeg alligevel aldrig får plads til at hænge dem op. Dem der skal op på væggen skal selvfølgelig være i ramme, og den skal helst passe 100%. Derfor er færdigkøbte rammer fra Føtex eller andre steder er desværre ofte udelukket. Så ja, jeg opbevarer dem foldet eller rullet, tager dem ind imellem frem for at kigge. Har afterhånden fået taget billeder af mange af dem så jeg har en stor del af dem kørende som pauseskærm på min computer.

Mit seneste plakatindkøb er den her:

Billede

Den hænger nu i min entre.

Indlæg: søn 8. jul 2007 10:09
af Jack J
Thomsen skrev:hvis jeg skulle finde på at sælge dem igen senere (usandsynligt, men man ved aldrig med kvinders lunefulde humør).


Øh, mener du, fordi du har en kvinde, der kan være lunefuld og du derfor kan komme til at sælge samlingen - eller fordi du selv er en lunefuld kvinde? :?


Jack

Indlæg: søn 8. jul 2007 18:25
af Thomsen
Jack J skrev:Og dernæst: 1500 kr./€190/osv. Hold da helt ferie! Selvom jeg nok synes jeg har en stak coole posters, så har de ikke sammenlagt kostet 1500 kr.! Du må virkelig ku li de film, LOL. Men absolut interessant at høre om. Har du dem så oppe alle sammen eller lader du dem "rotere"?


Det er også nogle af mine favoritfilm - ellers ville jeg ALDRIG give så meget. Og skal jeg være ærlig, så har jeg da også stadigvæk mine skrupler over at have betalt 1500kr for en plakat.

Men når alt kommer til alt, så kan man koge det ned til to enkle overvejelser: Hvad er chancen for, at jeg finder plakaten igen i samme stand eller bedre, og hvor stor er muligheden for, at den i så fald vil være billigere. Det er selvfølgelig et spil, men ud fra de betragtninger tror jeg sådan set, det var okay. Jeg er i hvert fald glad, min bankrådgiver lidt mindre, men sådan må det jo være. :D

Normalt er mit budget mere lig det, som Henschjell er inde på: Jeg vil helst ikke betale meget mere end 300kr for en plakat, 500kr hvis det er noget specielt, men jeg går ikke gerne højere op. Så skal det virkeligt være usædvanligt.

Mht. ophængning, tja, så er det hele endnu så nyt (bortset fra mine gamle 80'er-posters), at jeg slet ikke er kommet dertil endnu, og det kommer nok til at vare et par måneder, før jeg får gjort noget ordentligt ved det. Nu skal jeg først på ferie i juli og igen i august, men bagefter er det planen, at jeg lidt efter lidt skal have dem indrammet, som pengene er til det. Jeg har ret meget vægplads i min lejlighed, højt til loftet og en tåbeligt stor gang, hvor jeg har tænkt mig at lave "galleri" på den ene væg. Så må jeg så, hvor længe kæresten spiller med. Hun kan heldigvis ret godt lide de ting, jeg indtil nu har fundet, men jeg har heller ikke fortalt hende om min drøm om plakater fra gamle zombiefilm. :lol: